De
Reetzweters

Geen ordinaire, roekeloze bende fietsvrienden.
Maar een kleurrijke familiale groep die plezier en veiligheid hoog in het vaandel dragen.

Je hoeft niet van Reet afkomstig te zijn om je thuis te voelen in de Rupelstreek. Daar zorgen de Reetzweters wel voor. We bieden je dan ook een uitgebreid gamma fietsplezier aan.  Zelf spreken we van “den Eén”, “den Twee” en “den Drie”. 

“Den drie” is geschikt voor de beginnende wielrenner die graag zijn eerste stappen bij ons zet. Of die het gewoon fijn vindt om op gezapig tempo te genieten van onze prachtige streek.

“Den Twee” is een grote groep van fijne dames en heren die graag aan hun conditie werken, die pieken in de zomerperiode door gestaag het aantal fietskilometers op te drijven.

“Den Eén” tracht om in dezelfde periode niet alleen de kilometers maar ook het tempo op te drijven, het hart te laten pompen en longen en fiets op de proef te stellen.

De gemeenschappelijke deler van deze drie groepen?  Het SUST-principe : Samen Uit, Samen Thuis. Dit in een veilige fietsomgeving die voorzien is van ervaren ploegkapiteins. Na een rit wordt er steevast nagekaart in de plaatselijke thuishavens van de Reetzweters; de Klinkaert in de zomerperiode, den Bell Vue in de winterperiode. Daar worden tevens de plannen gesmeed voor andere activiteiten. Elk jaar kunnen leden zich inschrijven voor een heroïsche Bergentrip. Snel inschrijven is telkens de boodschap. Maar ook fietstripjes naar zee, in Luxemburg of wielerklassiekers staan steevast op ons programma.

Zelfs wanneer de dagen korten, de temperatuur zakt en anderen hun fiets aan de haak hangen ; gaan de Reetzweters verder. Als de weersomstandigheden het toelaten rijden we in de winterperiode dinsdag de kabouterrit. Mountainbikers vinden hun gading in mooie modderige toerritten op zondag. Winterrijders houden hun conditie op peil met koers- of spinningfiets. Feestvierders organiseren een jaarlijkse Reetzweteravond.

Zoals elke sportvereniging bestaat het dagelijkse bestuur van de Reetzweters uit enthousiaste vrijwilligers. Ze zijn actief binnen het bestuur, organiseren evenementen of werken bepaalde ritten volledig uit. Ook onze club is afhankelijk van de inzet van enthousiaste en positief ingestelde vrijwilligers. Elke Reetzweter is welkom om zijn steentje bij te dragen in de organisatie hiervan, dit wordt sterk gewaardeerd. Vrijwilligers zijn de kurk waar elke sportvereniging op drijft.

Jong en oud, dames en heren, traag en snel, getraind en niet-getraind.
Wij gooien ze allemaal samen in de mixer.
En bezorgen jullie de lekkerste fietscocktail : DE REETZWETERS.

Bergentrip 2022

Het
Bestuur

 • Esther

  Secretaris 

 • Danny

  Media Player

 • Bakker

  Feestcomité

 • Tim

  Website & Communicatie

 • Maurits

  Communicatie

 • Koen

  Fondsenwerving

 • Ronny

  Jaarplanning

Wegkapiteins

 • Ronny

  Kapitein 'Den 2'

 • Maurits

  Kapitein 'Den 2'

   

   

 • Luk

  Kapitein 'Den 1'

 • Tim

  Kapitein 'Den 1' & MTB

   

 • Nancy

  Kapitein 'Den 3'